yoga

Yoga volwassenen en kinderen

Wabi-Sabi Yoga biedt de volgende groepslessen:

 

Hatha Yoga - Door middel van het combineren van ademhaling met lichaamshoudingen proberen we lichaam en geest met elkaar te verbinden. Ontspannen, onthaasten en het verbeteren van de lichaamshouding om zo meer openheid in het lichaam te creëren . Het versoepelen van lichaam en geest zorgt voor een algehele verbetering van de gezondheid. De lessen duren 1 uur en 15 minuten en worden afgesloten met kruidenthee.

 

Mindful Yoga - Deze yoga vorm is nagenoeg gelijk aan de Hatha Yoga, maar met extra aandacht voor je 'binnenwereld'. Je leert jezelf met mildheid te benaderen om zo meer balans, helderheid en openheid te ervaren. De lessen duren 1 uur en 15 minuten en worden afgesloten met kruidenthee.

 

Reuma Yoga / Zwangerschapsyoga - Tijdens deze lessen is er veel aandacht voor de fysieke beperkingen van ieder persoon.  Aangepaste Hatha Yoga voor mensen met een fysieke beperking door bv. reuma, fibromyalgie of zwangerschap. De lessen duren 1 uur en 15 minuten en worden afgesloten met kruidenthee.

 

*Alle groepslessen voor volwassenen die Wabi-Sabi Yoga verzorgt hebben een eigen intentie/thema die aansluit bij het seizoen of bij een aspect uit de yogafilosofie. 

 

*Alle bovenstaande lessen zijn ook ( op locatie) te boeken voor een besloten eigen groep en kunnen een thema/hulpvraag op verzoek als uitgangspunt hebben.

 

Holistische Kinderyoga (4 t/m 12jr)- Door middel van beweging, visualisatie, aandachtstechnieken, speelse ontspanningsoefeningen en creatieve verwerkingsopdrachten komen of blijven  kinderen in balans met zichzelf.  Het geeft de kinderen zelfvertrouwen, vergroot het concentratievermogen en stimuleert de sociaal- emotionele ontwikkeling van het kind . De lessen hebben een wisselend thema passend bij de tijd van het jaar of de actualiteit. waardoor elke les een nieuw 'avontuur' is. De lessen duren tussen de 45 en 60 minuten afhankelijk van de leeftijd van de groep.

 

*De kinderyogalessen kunnen ook op locatie  worden gegeven voor buitenschoolse opvang, scholen, verenigingen etc.

 

*Op verzoek kunnen de lessen een thema hebben dat aansluit bij de hulpvraag. Denk bv. aan 'pesten op school' of ' anders mogen zijn dan de rest', daarbij is het mogelijk een eenmalige les of yoga middag te boeken.

Therapeutische (kinder) Yoga

Therapeutische yoga voor volwassenen:

Yoga therapie is een holistische therapie die zijn oorsprong in de Indiase traditie heeft. Door ziektes of emotionele/psychische klachten wordt de balans in ons lichaam, geest en ziel verstoort. Yoga therapie zet verschillende technieken gecombineerd in om de eenheid en harmonie te herstellen.

 

De werkwijze is gericht op het reinigen, harmoniseren en versterken van de mens op alle niveaus: lichamelijk, energetisch, emotioneel en geestelijk. Het doel is om het zelfhelende vermogen van lichaam en geest weer goed te laten functioneren. Zodat je thuis ook zelf aan de slag kan!

 

Yoga therapie kan effectief zijn bij:

  • Ademhalingsproblemen
  • Chronische pijnklachten
  • Hormonale disbalans
  • Psychosomatische klachten
  • Psychische- of stressklachten
  • Burn out
  • Hormonale disbalans
  • Pijnklachten

 

Wabi -Sabi Yoga biedt Therapeutische Yoga aan in privésessies. Elke sessie duurt ca. 45 tot 60 minuten.

 

Therapeutische kinderyoga :

 

Individuele yogabegeleiding voor kinderen. Omdat niet ieder kind in een groepsles een yogaprogramma op maat kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele coaching d.m.v kinderyoga. Vanuit de helende werking van yoga, uitgaande van de hulpvraag van het kind, wordt er een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. De lessen/sessies sluiten aan bij de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen grenzen leert ontdekken en respecteren. Het zal het kind zelfvertrouwen en inzichten geven om zich gezond te ontwikkelen, 'klachten' te reguleren en op zijn eigen unieke manier leren om te gaan met bijv. hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke/ mentale beperking, faalangst, slaapproblemen e.d.

 

*Een therapeutisch yogaprogramma op maat bestaat doorgaans uit een intake met ouder(s) en/of verzorger(s) van waaruit een serie van 4 tot 6 lessen wordt samengesteld. Elke sessie duurt ca. 45 minuten en na afloop van het programma volgt er een evaluatie. Afhankelijk van de leeftijd en behoefte van het kind vinden de lessen plaats in het bijzijn van een ouder of verzorger.

 

 

Yoga thema

Wabi-Sabi Yoga verzorgt thema avonden/middagen.

 

Tijdens de thema avonden staat er een onderdeel of onderwerp centraal uit de yogafilosofie waar tijdens de reguliere lessen niet genoeg ruimte voor is. Een leuke verrassende avond met yoga, stiltemeditatie en ontspanning en altijd een 'aandenken' aan het thema dat centraal stond tijdens de middag/avond.

 

Deze thema avonden/middagen zijn ook te boeken voor een 'eigen' gezelschap.

De avonden/middagen duren ca. 2 uur en worden afgesloten met kruidenthee of biologische wijn met iets 'lekkers'.  In overleg kan er ook een thema gekozen worden dat aansluit bij de vraag van groep.

Denk hierbij aan bv. 'de liefde' voor een vrijgezellenavond of 'vertrouwen' bij een teambuildingsuitje.