Wie ben ik?

 

Mijn naam is Zoe Rous. Ik ben 49 getrouwd en moeder van twee volwassen dochters.

Ik woon in Ter apel en geef momenteel groepslessen in Klazienaveen in de Yoga Yurt en in Bourtange.

Op mijn huislocatie heb ik een ruimte voor (kleine) groepslessen, privélessen, thema-avonden en therapeutische yoga voor volwassenen en kinderen.

Tevens geef ik door de VYN (vereniging yogaleraren nederland) geaccrediteerde bijscholingen aan andere yogadocenten. Momenteel op het bijscholingsinstituut 'Zweiersdal' in Oosterbeek. Hier geef ik bijscholingen over 'Yoga met Pijn' en 'Creatieve yogalessen met Patanjali als inspiratiebron'. 

 

Vanaf mijn vierde heb ik tot mijn twintigste klassieke dans beoefend wat mij de nodige fysieke kennis, souplesse en anatomische kennis heeft gebracht en bovenal hoe je ziel en lichaam samen kunt brengen tot een geheel. Elke danser brengt zijn dans tot leven door bezieling te leggen in de bewegingen die hij of zij maakt. Zonder de ziel, het hart te laten meedoen is een dans geen dans maar enkel een work-out. Na een desillusie op het professionele vlak van de klassieke dans was ik jarenlang 'zoekende'. Alle sportschoolrages gevolgd, maar nergens vond ik wat ik zocht, ik miste de bezieling. Tot iemand me zei: "Yoga, dat is echt iets voor jou!"........Voor mij is Yoga: 'de dans van het leven' of beter gezegd van het 'zijn'. Met het lichaam als fysiek middel om te bewegen, ademen, voelen en ervaren geeft het mij 'vertrouwen' en het vermogen aanwezig te zijn kunnen zijn in het 'NU'.

 

Als yogadocent besteed ik naast aandacht aan het innerlijk ook veel aandacht aan het lichaam. Met de visie dat 'ons lichaam de spiegel van de ziel is' probeer ik mensen openheid en zachtheid in het lichaam te laten ervaren door lichaam en geest in balans te brengen. Door de lichaamshouding te optimaliseren, ze het verschil in spanning en ontspanning in het lichaam te laten herkennen, hoop ik dat mensen leren tijdig het lichaam de aandacht, zorg en ontspanning te geven die het nodig heeft.

 

                                                                      Ervaar je leven als een 'dans' en niet als een 'work-out'.  

Relevante opleidingen:

- Vanaf mijn vierde klassieke dans, met op mijn elfde twee jaar Koninklijk Conservatorium (klassieke dans) en op mijn negentiende Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten ( docenten dans).

- Basis Pilates Instructor

- Pilates Instructor voor senioren, zwangeren en mensen met een fysieke   beperking   

- Mindfit trainer

- Docent Kleuter en Dreumesdans

- Docent  Kinderyoga (0-6) en Ouder-kindyoga

- Docent Holistische Kinderyoga ( alle leeftijden)

- Therapeutisch Kinderyogadocent

- Yogadocent ( vierjarige 500 hrs Hbo beroepsopleiding)

- Docent Herstel yoga bij kanker 

- Lid van  de vereniging van yogaleraren Nederland (VYN)

 

 


Wabi-Sabi?

Wabi Sabi; de schoonheid van imperfectie. Het begrip dat staat voor leven in het 'nu' door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Acceptatie dat niets blijft zoals het is en alles verandert.

                             

                            'Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect.'

 

Ik kwam jaren geleden dit Japanse begrip tegen en het leek mijn levensles te zijn.

Ik heb inmiddels geleerd dat perfectionisme niet bestaat, hooguit zorgvuldigheid. Ik accepteer dat alles altijd in beweging is en heb daarmee de rust en het vertrouwen gevonden om in 'het moment' te kunnen zijn.

 

Het is ook dat wat ik als yogadocent graag wil uitdragen. Perfect is niets of niemand, alles veranderd en alles is altijd in beweging. Iedereen kan yoga beoefenen binnen zijn of haar grenzen en door te leren in het moment aanwezig te zijn en je te verbinden met je ' innerlijke ik'  zal het je vertrouwen, kracht en liefde voor jezelf geven en zul je ervaren dat het altijd 'goed' is.

 

 

 info@WabiSabiYogaZoe.nl

+316 20 08 61 12

kvk:70228531